Regler for skur

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have bygget et skur?

Når du skal have bygget et skur på din private grund, er der en række regler, som du skal overholde. H.C. Andersens Skur står klar til at vejlede dig.

Maksimal kundetilfredshed

5 ud af 5 stjerner

 1. Forside
 2.  » Regler for skur

Regler for skur

Der findes forskellige regler for tilbygninger på grunde, som skal overholdes. Dette gælder også tilbygningen af dit nye skur. H.C. Andersens Skur hjælper dig selvfølgelig med at få et overblik over de forskellige regler og lovgivninger og rådgiver dig både før, under og efter arbejdet.

VISES IKKE

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Regler for bygning af skur

Bygninger såsom carporte og skure regnes som sekundært byggeri. Det betyder, at de ikke er en del af den primære bolig, altså huset, og dermed ikke er beregnet til beboelse. Du behøver ikke at søge om byggetilladelse, så længe at det samlede areal af denne type sekundært byggeri ikke overstiger 50 m2 (dog kun 20 m2, hvis du bor i rækkehus eller klyngehus). Det betyder, at hvis der allerede er bygget 40 m2 sekundær bebyggelse, fx carport og cykelskur, må dit nye redskabsskur højst være 10 m2. Hvis det samlede areal af tilbygninger som carport og skure overstiger 50 m2, skal du søge om byggetilladelse hos kommunen. Desuden skal du søge om byggetilladelse, hvis tilbygningen skal opføres i integreret forlængelse af primært byggeri, som f.eks. dit hus, og altså dermed skal bygges sammen huset under samme tag. Du skal også være opmærksom på din egen kommunes regler om byggeprocent samt eventuelle lokalplaner, som skal overholdes. Det kan du læse mere om nedenfor. Du bør altid tjekke dem inden, vi bygger skuret, da kommunen i værste tilfælde kan bede dig om at rive det ned, hvis det ikke overholder reglerne.

Byggeprocent på grund

Udover det samlede areal for sekundært byggeri, skal der også medregnes selve bebyggelsesprocenten, som er forskellig alt efter hvilken type ejendom man bor i:
 • Fritliggende ejendomme, villaer og parcelhuse: maksimalt 30 %
 • Sammenbyggede familiehuse, såsom rækkehuse og dobbelthuse: maksimalt 40 %
 • Sommerhuse: maksimalt 15 %
Byggeprocenten angiver hvor meget areal af grundens størrelse, der må bygges på, mens den samtidig sikrer, at beboelsesområder ikke bliver for tæt bebygget, hvilket dermed også sørger for tilstrækkelige friarealer. Den lave byggeprocent ved sommerhuse sikrer de åbne områder, som ofte kendetegner sommerhusområderne. Du kan udregne din samlede byggeprocent ved at lægge de samlede arealer for alt bebyggelse (husareal, tilbygninger, skure, carport, overdækket terrasse osv.) sammen og derefter udregne procenten kontra grundens størrelse. Ved villaer og parcelhuse får du de første 50 m2, der dækker carport, skure osv. “gratis”, mens tallet er 20 m2 for rækkehuse. Med andre ord, kan du altså trække hhv. 50 eller 20 m2 fra det samlede areal af sekundært byggeri. Eksempel: Hvis du har et hus på 130 m2, en carport på 30 m2 og en grund på 1000 m2, men du gerne vil have bygget et skur på 10 m2, kan du udregne byggeprocenten således: 130 + ((30 + 10) – 50) = 120 m2 bebyggelse Husets areal + ((carport + nyt skur) – fradrag på 50) = bruttoareal 120 x 100 / 1000 = 12 % byggeprocent Bruttoareal x 100 / grundens areal = byggeprocenten Hvis du vil udregne din byggeprocent hurtigt og let, kan du gøre brug af Bolius’ meget overskuelige bebyggelsesprocent beregner. H.C. Andersens Skur tager forbehold for ændringer eller rettelser i lovgivningen og regelsættet, såfremt disse opdateres.

Skur i skel

Som tommelfingerregel, skal alt byggeri holdes mindst 2,5 m fra skel. Dog er der visse forholdsregler, du kan gøre dig, hvis du gerne vil bygge dit skur tættere på skel end dette. Du må som udgangspunkt gerne bygge dit skur tættere på skel end de 2,5 m, dog skal visse regler overholdes:
 • Skurets ydervægge eller tag må ikke overstige 2,5 m i højden.
 • Den samlede længde af alle tilbygninger mod skel, må ikke overstige 12 m.
 • Skuret må ikke have vinduer eller døre mod skel. Vinduer og døre skal altså placeres ind mod egen grund.
 • Eventuelle tagrender eller tagvand/regnvand må ikke gå over skel, men skal derimod også holdes på egen grund.
Der må ikke placeres skur eller carport tættere end 2,5 m mod vejen. Husk, at det altid er godt naboskab at informere din nabo om dine byggeplaner, især hvis de er tæt på skel.

Skur i skel på sommerhusgrund

Reglerne for tilbygninger på sommerhusgrunde er skærpet, hvilket vil sige, at der ikke må bygges tættere end 5 m fra skel. Husk at tjekke eventuelle særregler for din egen kommune og lokalplaner.

Registrering af nyt skur

Når der er styr på reglerne, byggeprocent og dit nye skur står klart og venter på at blive indviet, skal du huske at registrere det i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Hvis byggeriet ikke har krævet byggetilladelse, skal du selv sørge for at registrere tilbygningen. BBR er et landsdækkende register over alle bygninger og boliger og det er din pligt som ejer, at oplyse om alle tilbygninger, nedrivninger eller ændringer på grunden. Hvis ændringerne ikke oplyses i BBR, kan det i sidste ende have konsekvenser, fx kan du blive bedt om at nedrive en uregistreret tilbygning eller du kan ende med at få en bøde. Du kan let oplyse om tilbygning af dit nye skur ved at logge ind med NemID på BBR’s selvbetjeningsside her.

Forsikring

Udover at dit skur skal registreres i BBR, skal du også huske at få dit skur registreret i din forsikringspolice. Hvis skuret ikke er registreret i forsikringspolicen, er du ikke dækket, hvis uheldet er ude for fx brand, voldsomt uvejr eller tyveri. Hvis du ændrer anvendelse af skuret, skal du også huske at få dette registreret i din forsikringspolice, fx fra cykelskur til redskabsskur med opbevaring, da dette kan have betydning for din forsikring og udbetaling.

Ring til os

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, eller direkte på vores telefonnummer.

Åbningstider: 08:00-16:00

71 41 41 71

kr@hc-a.dk

Skriv til os

Du er altid velkommen til at skrive til os. Udfyld formularen, og så vender vi tilbage inden for 24 timer.

  Skal vi ringe dig op?

  Vi sidder altid klar ved telefonen til at assistere vores kunder. Udfyld formularen, og modtag et uforpligtende opkald fra os.

   Hvad skal dit skur koste?

   Vi kan klare alle slags opgaver og udfører altid arbejdet til en god pris. Du kan danne dig et overblik over vores priser med disse priseksempler.

   Find flere priser på skure.

   Haveskur

   HCA Priseksempel 3

   Haveskur, 8 m2

   • Støbt fundament
   • Ekstra ventilation
   • Rottesikring
   • Facadebeklædning i fyrretræ
   • Tagbeklædning med tagpap
   • Indvendige hylder og knager
   • Dobbelt trædør og 2 sprossevinduer med skodder
   • Isolering
   • Maling i valgfri farve

   kommer snart

   Tid: kommer snart

   Redskabsskur

   HCA Priseksempel 5

   Redskabsskur, 4 m2

   • Støbt fundament
   • Genbrugstræ
   • Flisegulv
   • Tagbeklædning med tagpap
   • Indvendige hylder og knager
   • Trædør

   kommer snart

   Tid: kommer snart

   Redskabsskur

   HCA Priseksempel 7

   Redskabsskur, 16 m2

   • Tagbeklædning med tagpap
   • 2 dobbelte trædøre
   • El installation

   kommer snart

   Tid: kommer snart

   Gør din istandsættelse til en god historie

   For at din istandsættelse bliver en god historie, får du:

   • Altid dit depositum tilbage
   • Den bedste pris på markedet
   • Fuld garanti på at prisen ikke ændrer sig
   • Fuld garanti på kvaliteten
   • Vejledning og gode råd

   Uhørt højt serviceniveau

   Gør din istandsættelse til en god historie. Du er sikret en god oplevelse gennem fire stærke garantier.

   MØDEGARANTI

   Mødegarantien er vores løfte om, at du ikke skal vente unødigt. Vi er der til den aftalte tid.

   Læs mere

   TIDSGARANTI

   Tidsgarantien er din sikring på, at vi bliver færdige med dit skur til den aftalte tid.

   Læs mere

   Prisgaranti

   Prisgarantien er din sikring på, at prisen ikke ændrer sig under arbejdet.

   Læs mere

   Kvalitetsgaranti

   Kvalitetsgarantien er din sikring på den høje kvalitet af vores arbejde, arbejdsvilkår og service.

   Læs mere

   Skal vi ringe dig op?

   Lad dig ikke nøjes med sjusk og halvfærdige løsninger. Få specialister med værktøjet og ekspertisen til at klare din skur opgave.

   Gør som mange andre og skriv dit nummer, så kontakter vi dig med et gratis uforpligtende tilbud.

   Billede af Christian fra HCA til kontakt

    FÅ ET GRATIS UFORPLIGTENDE TILBUD

    Få et tilbud på dine præmisser. Udfyld kontaktformularen og bliv kontaktet.

     Hvad vores kunder siger

     Vi gør dit skur til en god historie. Det er målet vi har sat for os selv, og det er tanken bag alt, hvad vi gør. Dette afspejles heldigvis i den ros, vores kunder giver os.

     Dejligt skur med plads til det hele

     "Vi har fået et rigtig flot skur med plads til alle vores haveredskaber, ekstra urtepotter og endda børnenes legetøj og hele familiens cykler. Det skulle man ikke tro udefra! Håndværkerne var også rigtig søde, de hjalp os med at sætte hylder op og de malede skuret så det næsten falder i et med hækken. Vi er meget tilfredse!"

     Katrine, Lars og Liv & Martin

     Redskabsskur og cykelskur i et

     "Vores nye skur er delt op i to, så der er cykelskur ud til forhaven og redskabsskur ud til baghaven. Nu har vores havetraktor endelig fået tag over hovedet. Det er blevet et rigtig flot skur og det blev også bygget færdigt på ca en uge, og det havde jeg godt nok ikke troet de kunne klare. Jeg kan varmt anbefale HC Andersens Skure til alle der skal have nyt skur."

     Jørgen

     Haveskur med isolation - dejligt!

     "Potteplanterne fra vores terrasse har endelig fået et sted at overvintre. Så dør de ikke af frost i år, det glæder jeg mig til! Vores ældste datter har også overnattet i skuret i sommers da hun havde mistet sine nøgler og hendes telefon døde på en bytur. Hun siger det var behageligt lunt, så det kan nok også bruges af overnattende gæster. Fem ud af fem stjerner, ingen tvivl om det!"

     Mette

     KONTAKT OS OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

     Vi besøger dig gratis, og giver dig et tilbud inden for 24 timer. Prisen ligger fast, og er du interesseret i tilbuddet, skal du blot godkende det.

     Har du nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på +45 71 41 41 71 eller skrive til kr@hc-a.dk for et uforpligtende tilbud.

     TØMRERE DU KAN STOLE TRYGT PÅ

     • Den bedste pris på markedet
     • Fuld garanti på at prisen ikke ændrer sig
     • Fuld garanti på kvaliteten
     • Fuld garanti på tiden
     • Tid til at læne dig tilbage og slappe af

     Danmarks bedste ISTANDSÆTTELSESFIRMA

     Du kan stole på vores virksomhed - vi overholder alle vores aftaler, og vi leverer altid til konkurrencedygtige priser. Vi udfører altid vores arbejde med et smil på læben, høje ambitioner og med et stort engagement.

     Det er derfor, vi mener, at vi er Danmarks bedste istandsættelsesfirma.

     Vi går utroligt meget op i kundetilfredshed, og vi vil gerne skabe den bedste istandsættelse for dig gennem god service og til en ordentlig pris, som alle kan være med på.

     Læs mere om vores gode kundeservice her.

     ISTANDSÆTTELSE til faste og lave priser

     Din tilfredshed er i højsædet hos os! Du skal have en god oplevelse hver gang, hvor du får den bedste istandsættelse til en skarp pris og med vores dygtige håndværkere.

     Vi giver dig altid en service i topklasse, og vi behandler din istandsættelse, som var det vores egen.

     Hos H.C. Andersens Istandsættelse tilbyder vi en fast pris og/eller timepris. Vores stærke og friske håndværkere er altid parate til at male, slibe, spartle eller rengøre dit hjem uanset tidspunkt og dag.

     Kontakt os, hvis du ønsker en pålidelig og effektiv håndværker.